DAN 3. – Inspired by HOPE – TEAM SERBIA – SAHARA RACE 2017, Namibia 250 km, 7 dana

DAN 3. – Inspired by HOPE – TEAM SERBIA – SAHARA RACE 2017, Namibia 250 km, 7 dana


Ogromnu paznju javnosti izazvala je trka, najteza ultramaratonska trka na svetu SAHARA RACE u kojoj ucestvuje i tim iz Srbije. U zaista neverovatnoj ultramaratonskoj trci izdrzljivosti kroz Saharsku pustinju u duzini od 250 kilometara, koja se odvija vec treci dan zaredom, najbolji ultramaratonci sveta trcali su I trecu etapu u duzini od 43 kilometara. Pobednik trece etape je Mo Foustok iz Saudijske Arabije, kao drugi kroz cilj prosao je nas Jovica Spajic, koji I trecu etapu zaredom zavrsava medju prva tri takmicara. Drugi clan ovog neverovatnog tima je Marina Lazic koja je na cilj trece etape prosla kao ….u zenskoj konkurenciji.
Podsetimo, I Jovica I Marina su put najteze trke na svetu krenuli Inspirisani nadom i sa ogromnim motivom koji ih nesumnjivo nosi kroz bespuce Sahare, motiv da skrenu paznju javnosti na postojanje retke I teske bolesti kao sto je Plucna hipertenzija, bolesti koja pogadja uglavnom veoma mlade osobe starosti od 20 do 40 godina.
Treca etapa je trcana po temperature iznad 30 stepeni i bila je najzahtevnija do sada. Sutra ovo dvoje izuzetnih takmicara ocekuje sigurno najteza etapa na trci u duzini od 80 kilometara, preko najvecih pescanih dina na svetu, sa puno uspona i izuzetnog teskog terena.

Budimo uz Marinu i Jovicu, budimo uz sve PH borce!