PREDSTOJEĆE PREDAVANJE PROF.DR TOMASA LUŠERA U OKVIRU PROGRAMA „GOST SANU“ O BUDUĆNOSTI KARDIOLOGIJE

PREDSTOJEĆE PREDAVANJE PROF.DR TOMASA LUŠERA U OKVIRU PROGRAMA „GOST SANU“ O BUDUĆNOSTI KARDIOLOGIJE

У оквиру посебног програма Српске академије наука и уметности, „Гост САНУ”, представљамо вам предстојеће предавање проф. др Томаса Лушера на тему “Будућност кардиологије”. Ово важно догађање биће одржано у уторак, 30. јануара у 15 часова, у престижној Свечаној сали САНУ.

Проф. др Томас Лушер, истакнути стручњак у области кардиологије, је директор Центра за молекуларну кардиологију на Универзитету у Цириху. Он је такође на челу одељења за истраживање, образовање и развој у Краљевским Бромптон и Херфилд болницама и Империјалном колеџу у Лондону. Осим тога, он је и председник Европског удружења кардиолога.

 

Проф. Лушер је посвећен општој и интервентној кардиологији, са широким спектром интересовања која покривају целу област кардиоваскуларне медицине. Његов рад обухвата све – од превенције болести попут хипертензије, поремећаја липида, дијабетеса, до лечења коронарних артерија и срчане инсуфицијенције.

 

Професор Лушер је признат као један од најцитиранијих научника у свету и добитник је бројних истраживачких награда. Он је објавио преко 840 оригиналних истраживачких радова и више од 200 рецензија и поглавља у књигама. Проф. Лушер је такође члан многих уређивачких одбора и био је главни уредник часописа „European Heart Journal“.

 

Заинтересовани могу пратити директан пренос предавања путем линка на вебсајту САНУ: [https://www.sanu.ac.rs/direktan-pre…](https://www.sanu.ac.rs/direktan-prenos/).

 

Ово предавање је одлична прилика за све заинтересоване да стекну нова знања и увиде у последње трендове и истраживања у области кардиологије.

Preuzeto sa: https://www.sanu.ac.rs/gost-sanu-predavanje-prof-dr-tomasa-lusera-o-buducnosti-kardiologije/