drugi deo DAN 5. – Inspired by HOPE – TEAM SERBIA – SAHARA RACE 2017, Namibia 250 km, 7 dana

drugi deo DAN 5. – Inspired by HOPE – TEAM SERBIA – SAHARA RACE 2017, Namibia 250 km, 7 dana

Etapa 4 – 80 km

Trka SAHARA RACE u Namibiji u duzini od 250 km I dalje traje I sa velikom paznjom se prati u celom svetu. Juce je na programu bila etapa br 4, etapa najteza do sada u duzini od neverovatnih 80 kilometara. Trcana je u pravim pustinjskim uslovima vise od 18 sati, po temperature od 45 stepeni. Iako vrhunski spremni, mnogi od takmicara nisu izdrzali do kraja etape i morali su da odustanu usled ogromne iscrpljenosti I bolova koji se trpe na takvim dugackim etapama.
Srpski tim, Jovica Spajic i Marina Lazic, uspesno su zavrsili I ovu iscrpljujucu etapu. Srpski atletski giganti, ljudi ogromne volje i ogromne mentalne snage su jednostavno nezaustavljivi na ovoj, po svemu najtezoj ultramaratonskoj trci na svetu. Na impresivan nacin reprezentuju Srbiju , kao I sve ultraaratonce I maratonce Srbije. Jovica je trenutno drugi u ukopnom plasmanu, dok Marina zauzima visoko sedno mesto u konkurenciji zena.

U kontaktu sa njima smo dobili informaciju, da na stotine mailova koje su im poslate sa recima podrske I divljenja im mnogo znaci, I daju im ogromnu podrsku da istraju do kraja. Misija sa kojom su otisli tamo I cvrstom resenoscu da daju I poslednji atom snage, za sve obolele od Plucne hipertenzije, ne samo u Srbiji nego I sirom sveta, su motiv koji im uliva veru da ce I ovim ozbiljno bolesnim ljudima dati nadu na nisu zaboravljeni I da ce na ovaj nacin skrenuti paznju nadleznima da im se mora obezbediti adekvatna terapija kako ne bi umirali u najboljim godinama svoga zivota. Impresivno!