Velika pobeda Inspired by HOPE tima u Amazoniji za sve obolele od Plućne hipertenzije

Velika pobeda Inspired by HOPE tima  u Amazoniji za sve obolele od Plućne hipertenzije

Kasno u subotu uveče, završena je ultramaratonska trka Junge marathon u srcu Amazonije. Jovica Spajić kao pripadnik Specijalnih antirorističkih jedinica Srbije i član Inspired by HOPE tima je na impresivan način odneo pobedu na ovoj veoma prestižnoj i ekstremnoj trci.

Nakon 254 kilometra kroz najnepristušačniji deo planete, suočio se sa neverovatnim izazovima, koje je sve veoma uspešno prevazišao i sa čak 2 sata i 51 jednim minutom ispred drugoplasiranog takmičara završio trku.

Izuzetan uspeh i sigurno jedan od najznačajnih u bogatoj trkačkoj karijeri srpskog i jednog najboljih svetskih ultramaratonaca. Kao član inspired ba HOPE tima je posle Sahare i trke od 250 km u Namibijskoj pustinji u kojoj je bio drugi i trke od 330 kilometara na TAHOE Lake u Nevadi gde je zauzeo četvrto mesto, sada je u Amazoniji u Južnoj Americi osvojio prvo mesto. Zaista impresivni rezultati koji ostavljaju bez daha.

Podsetimo, Jovica kao veliki humanista i čovek ogromnog srca i volje, nastupa u timu Inspired by HOPE koje je osnovalo udruženje Plućna hipertenzija Srbija, kako bi skrenuli pažnju na postojanje jedne retke i veoma teške bolesti kao što je Plućna hipertenzija i ukazao da pacijentima u Srbiji još uvek nisu odobrene terapije kakve se koriste u Evropi, koje bi im popravile kvalitet i značajno produžile život. Inspisan nadom za bolje sutra svih obolelih, Jovica inspiriše i sve ostale da nastave da se bore i da nema odustajanja.

Bravo za Jovicu, bravo za Inspired by HOPE tim, bravo za udruženje pacijenata Plućna hipertenzija Srbija.