NAŠA PITANJA I ODGOVORI IZ RFZO-a

NAŠA PITANJA I ODGOVORI IZ RFZO-a

S obzirom na činjenicu da kao Udruženje građana, a prevashodno Udruženje obolelih od plućne hipertenzije, delamo u cilju poboljšavanja nege i zaštite svih pacijenata sa PH u celosti vam prenosimo naše predstavke poslate RFZO-u, kao i njihove odgovore. Do danas nismo uspeli da organizujemo sastanak sa direktorkom, ali svake nedelje uredno pišemo mejlove i podsećamo ih da strpljivo čekamo jer se nadamo da će uslišiti bar jedan deo naših molbi i sugestija.
Na žalost, dok naša borba traje, jednu mladu pacijentkinju smo već izgubili od ove opake bolesti. Nijedna dijagnoza ne može se staviti na čekanje dok se za nju ne nađu rešenja. Iskreno se nadamo da će svi ostali koji se bore sa PH izdržati dok se problem sistemski ne reši.
U prilogu ispod možete pročitati naše obraćanje:

za rfzo 1za rfzo 2

Odgovor na našu predstavku stigao je 30. maja 2016. godine i nalazi se u prilogu ispod:

odgovor rfzo maj 1odgovor rfzo maj 2

Naša sledeća prepiska se odigrala u junu mesecu. Poslali smo ponovo dopis. Prvi je bio opširniji, pa su nas zamolili da pošaljemo kraću veruziju što je i učinjeno 15. 06. 2016. godine. Taj dopis možete pročitati ispod:

drugo naše obraćanje rfzo 1drugo obraćanje rfzo jun

Odgovor možete pročitati u prilogu ispod:

odgovor jun 1odgovor  jun 2odgovor jun 3

Mi i dalje čekamo poziv na sastanak. Iskreno se nadamo da će direktorka Fonda, koja je nesumnjivo veoma zauzeta, pronaći vremena i za nas. Takođe, verujemo da će se nešto zaista promeniti na bolje u zdravstvenoj zaštiti PH paijenata.