DAN 2. – Inspired by HOPE – TEAM SERBIA – SAHARA RACE 2017, Namibia 250 km, 7 dana

DAN 2. – Inspired by HOPE – TEAM SERBIA – SAHARA RACE 2017, Namibia 250 km, 7 dana


Danas je trcana druga etapa jedne od najtezih trka na svetu SAHARA RACE u Namibiji u duzini od 40 km. Nakon do sada ukupno predjenih 79 kilometara srpski tim sacinjen od nasih najboljih ultramaratonaca Jovice Spajica I Marine Lazic, uspesno je zavrsio I ovu izuzetnu I veoma zahtevnu etapu. Prema pristiglim informacijama do sada, Jovica Spajić je drugu etapu završio kao trećeplasirani, ali zbog veoma loših vremenskih uslova I problemima na satelitskim vezama, nemamo informacija o vremenu Marine Lazić do zaključenja ovih vesti. kao I o ukupnom plasmanu takmičara. Kada su ovakve trke izdrzljivosti u pitanju, pogotovu u sve samo ne humaniam uslovima, cilj i uspeh, je uopste I zavrsiti trku.
Upravo tim osnovan od Udruzenja pacijenata Plucna Hipertenzija Srbija, “Inspired by HOPE” I ima osnovni cilj I ujedno najtezi I najzahtevniji, da pokusa da istrci svih 250 km za sve obolele osobe od Plucne hipertenzije I da na zaista impresivan nacin skrene paznju na postojanje retke I teske bolesti, kao I da ukazu na znacaj uspostavljanja sto ranije dijagnoze, koja je od sustinskog znacaja za prezivljavanje obolelih od PH.

Sport klub ce nastaviti da izvestava u narednim danima sa ove zaista epske trke, u kojoj Srbija ima dva impresivna predstavnika . Treca etapa je sutra u duzni od 43 km od ukupno 7 etapa k,oje se moraju preci u ukopnoj duzini od 250 km po pesku, na iuzetno visokim temperaturama pracenim jakim vetrom.
Budimo uz ove prave sportske titane koji su inspirisani nadom stavili humanost ispred svega.