DAN 1. – Inspired by HOPE – TEAM SERBIA – SAHARA RACE 2017, Namibia 250 km, 7 dana

DAN 1. – Inspired by HOPE – TEAM SERBIA – SAHARA RACE 2017, Namibia 250 km, 7 dana


Jedni od najboljih Srpskih Ultramaratonaca i reprerzentativca Srbije, Jovica Spajić i Marina Lazić učestvovaće i trčaće na jednoj od najtežih ultramaratonskih trka na svetu u 2017. godini, SAHARA RACE u Namibiji u dužini od 250 km u trajanju od 7 dana. U trci izdržljivosti u 7 izuzetno teških etapa u ultimativnim i sasvim sigurno jednim od najtežih uslova za trčanje, u Saharskoj pustinji, trčaće u posebno dizajniranim dresovima u čast svih osoba koje boluju od Plućne hipertenzije u svetu. Tim „Inspired by HOPE“ koje je osnovalo udruženje pacijenata PH Srbija, će na ovakav, možda i najteži mogući način, pokušati da skrene pažnju javnosti i ukaže na postojanje jedne retke i teške bolesti kao što je Plućna Hipertenzija.
Sport klub ce kao i prošle godine, podržati akciju koje sprovodi udruženje PH SRBIJA i redovno ćemo putem naših vesti i našeg web sajta izveštavati o najinteresantnijim detaljima sa ove epske trke, i njihovom napredovanju u kojoj učestvuju izuzetno humani i hrabrih ljudi.
Prva etapa, od ukupno 7, trcana je danas, u kojoj je Inspired by HOPE tim imao izuzetan rezultat, naime srpski ultramaratonac Jovica Spajic je zauzeo drugo mesto u nakon predjenih 39 kilometara.