Inspired by Hope – Jovica sjajan i u srcu Amazonije

Inspired by Hope – Jovica sjajan i u srcu Amazonije

U nedelju je počela jedna od najprestižnijih i sigurno najeksrtemnijih ultramaratonskih trka na svetu – Jungle marthon, koji se održava u Brazilu, u srcu Amazonije.

Amazonija, kao poslednja pluća sveta i stanište veoma retkih životinjskih vrsta, domaćin je najboljim svetskim trkačima ultramaratona. Predviđeno je da se trči šest izuzetno teških etapa ukupne dužine od 254 kilometara. Trkači će se susretati sa izuzetno visokom teperaturom i vlažnošću, kišom, po zaista nepristustupačnom terenu, punom močvara, mulja, blata, peska i sa mnogobrojnim prirodnim preprekama.

Neverovatan tim Inspired by HOPE, sa kojim smo već bili i u Sahari i na Tahoe lake u Kaliforniji, koje je osnovalo udruženja pacijenata obolelih od Plućne hipertenzije iz Srbije, učestvuje i na toj trci. Tim Inspired by HOPE nas je već navikao da uzima učešće na najvećim i najznačajnim izuzetno teškim svetskim trkama pokušavajući da na taj sigurno i najteži mogući način skrene pažnju javnosti na Plućnu hipertenziju kao veoma tešku i retku bolest koja pogađa mlade osobe.

Posle završene prve dve etape od predviđenih šest, kapiten tima Jovica Spajić je vodeći u ukupnom plasmanu, u vremenu od sedam sati i 31 minuta trčanja. U utorak je na programu treća etapa, a planirano je da se trka završi u subotu.

Sport Klub će, kao i uvek do sada, pružati punu prodršku Udruženju Plućna hipertenzija Srbija i pratiti taj zaista fenomenalan tim koji nas ostavlja bez daha. Ovoga puta čine ga dvojac Jovica Spajić i Mario Šarinić, koji na impresivan način predstavljaju sve obolele od plućne hipertenzije.