INSPIRED BY HOPE – više o nama

INSPIRED BY HOPE – više o nama

Inspired by HOPE team je osnovan od strane Udruženja pacijenata PH Srbija, sa znanjem da pronalaženje leka, počinje sa podizanjem svesti u javnosti o ovoj bolesti. Naš tim čine trkači ultramaratona. Koristimo ove ekstremno izdržljive i najteže sportske discipline kao platformu za podizanje svesti u javnosti, pokušavajući da edukujujemo ljude o PAH, o značaju uspostavljanja što ranije dijagnoze i njihovim potrebama za adekvatnim terapijama, inspirišući druge da se uključe u našu misiju, da pomognu našem timu u što boljem funkcionisanju i organizovanju kako bismo postali što vidljiviji. Svaki dan kašnjenja sa uspostavljanjem dijagnoze i nekorišćenja adekvatne terapije je nenadoknadiv za pacijenta.
Probaćemo da kao tim učestvujemo na što više najznačajnih i najtežih trka u svetu, regionu i Srbiji i tako dati originalni i veliki doprinos o podizanju svesti o PH.
Prvi i sigurno najizazovniji projekat je pred nama. Naš Inspred by HOPE tim će učetvovati na jednoj od najtežih ultramaratonskih trka na svetu u 2017. godini, SAHARA RACE 2017, Namibia 250 km – 7 dana.
Tim će činiti dvoje izuzetnih, plemenitih i humanih ljudi – Jovica Spajić i Marina Lazić (ex Nikolić). Trčaće u posebno dizajniranoj opremi u čast svih osoba koje boluju od Plućne hipertenzije. Njihovim učestvovanjem ćemo skrenuti pažnju javnosti na postojanje jedne retke, teške i smrtonosne bolesti. Marina i Jovica će na simboličan način biti srce, pluća i nada ovim teško obolelim osobama, i sigurno će na najteži mogući način pokušati da svim obolelima od PH vrate nadu i veru da nisu zaboravljeni i da mogu i moraju biti ravnopravni deo našeg društva, a ne suvišni, diskriminisani i prepušteni sami sebi. U čast svih onih koji su se borili sa ovom teškom bitkom i izgubii je. U čast svih onih kojima tek predstoji borba. U čast svih majki, očeva, sestara i braće koji u porodici imaju ili su imali obolele. U čast dostojanstvene i teške borbe svih naših PH heroja.
Inspired by HOPE team – PH Serbia je izuzetno ponosan što su i Jovica i Marina deo tima. Njihova snaga, volja i istrajnost su osobine i svakoga PH borca. Tu energiju su obostrano osetili među sobom i jedni drugima su postali izuzetna inspiracija.
Njihovi dosadašnji životni rezultati su vredni divljenja, ali u epsku misiju u koju sad hrabro idu govori od čega su napravljeni.
Negde su i oni sami napisali:
„Marina i Jovica trče sa ciljem da motivišu druge ljude svojim ostvarenim ciljevima. Posvećenošću i dubokom verom u svoj put mogu se pomeriti sve granice, možemo pobediti sebe. Bez obzira da li je pred nama trka ili neka životna prepreka, ne smemo se nikada predati.”

Jovica Spajić i Marina Lazić ex Nikolić


Hvala Vam što ste deo našeg tima!