PH SRBIJA VELIKOG SRCA DONIRALA APARAT ZA REHABILITACIJU INSTITUTU ZA PLUĆNE BOLESTI U KAMENICI

PH SRBIJA VELIKOG SRCA DONIRALA APARAT ZA REHABILITACIJU INSTITUTU ZA PLUĆNE BOLESTI U KAMENICI

20170119_134532 OVA
Još jedan veliki dan za naše Udruženje. U okviru humanitarne akcije prikupljanja sredstava za opremanje KCS i Instituta za Plućne bolesti u Kamenici, PH Srbija je prikupila oko 170.000 dinara. Od dela novca (51.660,00 dinara) kupljen je aparat za Instutut u Kamenici, koji će se koristi u prvom rehabilitacionom centru u Srbiji za osobe obolele od Plućne arterijske hipertenzije. Na ovaj način, mi kao pacijenti, želimo da bar malo doprinesemo opremanju ovoga izuzetno značajnog centra za nas, koji bi uskoro trebao da počne sa radom.
Još jednom smo se uverili u izuzetnu rešenost i stručnost osoblja zaposlenih na Institutu kao i u njihovu posvećenost pacijentima. Uslove koje su uspeli tamo da obezbede prevazilazi svako očekivanje u ovom vremenu. Stalna želja da unaprede sistem i poboljšaju uslove u kojima rade i u kojima se pacijenti leče, daju svima nama nadu i podižu nam optimizam, da nismo zaboravljeni.
20170119_133510 OVA

20170119_133627OVA
Rukovodstvo Instituta ima puno razumevanje za sve osobe obolele od PH i čine ogromne napore kako bi nam pomogli na najadekvatniji način.
Direktoru Prof. dr Iliji Andrijeviću, Doc. dr Jovanu Matijaševiću i dr Senki Milutinov dugujemo veliku zahvalnost na predusetljivosti i činjenju da se tamo osećamo kao kod kuće. Njihova stručnost kao i briga o pacijentima je izuzetna. Oformiljen je zaista dobar tim, tim u koji imamo izuzetno poverenje.
Imali smo priliku da na Institutu danas sretnemo i Prof. dr Aleksandra Neškovića i dr Ivana Stamenkovića iz KBC Zemun koji su bili u poseti Institutu te da zajedno u jednom lepom i srdačnom razgovoru ovekovečimo događaj na fotografiji.
Veliko nam je zadovoljstvo, što su takvi doktori i stručnjaci okupljeni oko našeg Udruženje. Prijateljstvo i toplinu koju osećamo u razgovoru sa njima i njihovo apsolutno razumevanje za položaj u kojem se svi PH pacijenti u Srbiji nalaze je izuzetno važno. Svi zajedno ćemo i dalje činiti napore kako bi sa ova apsurdna situacija bez adekvatnih terapija za pacijente sa PH što pre rešila.
20170119_133930