INSPRED BY HOPE TEAM – Jovica Spajić i Mario Šarinić krenuli put Amazonije, na jednu od najekstremnijih ultramaratonskih trka na svetu u dužini od 254 km.

INSPRED BY HOPE TEAM – Jovica Spajić i Mario Šarinić krenuli put Amazonije, na jednu od najekstremnijih ultramaratonskih trka na svetu u dužini od 254 km.

Naš Inspired By HOPE team (ovaj put u internacionalnom sastavu) je krenuo put Amazonije! Dvojac Jovica Spajić iz Srbije i Mario Šarinic iz Hrvatske osvajaće srce Amazonije.
Tim Inspired by HOPE upustio se u jedan od najvećih izazova do sada, Jungle marathon u Brazilu, u srcu Amazonije u dužini od 254 km. Trka počinje 08.10. i završava se 14.10. 2017.

Jovica je na put pošao sa prijateljem Mariom Šarinićem, koji će mu biti tim najveća pomoć i podrška na ovoj najekstremnijoj trci na svetu. Dvojac će predstavljati HOPE team, na sigurno veoma posebnom mestu za ceo svet, na, verujemo, najoriginalniji način.
Put ih je poveo iz Beograda, do Frankfurta, odakle su nastavili do Rio de Ženeira , a zatim dalje do Belema, onda legendarnog Santarema, a odatle do malog mesta zvanog – Alter de Chao, gde će se 05.10. ukrcati na brod sa kojim će ploviti 12 sati i iskrcati u samo središte divlje, netaknute džungle.

Amazonija, kao najvažnija pluća sveta, u kojoj žive ugrožene, veoma retke životinjske vrste, biće domaćin najvećim ultramaratoncima sveta 6 dana. Naš tim predstavljaće pre svega sve PH pacijente, PH borce iz celog sveta, koji boluju od retke i teške bolesti, plućne hipertenzije. Ostajaće bez daha, inspirisani nadom. Prolaziće kroz nestvarne predele prašume, susrećući se sa velikim izazovima netaknute prirode ne bi li ukazali i na veliki značaj očuvanja retkih vrsta i prirode koja nestaje pod naglim civilizacijskim udarom čoveka. Ukoliko ‘pluća sveta’, nastave tempo brzog odumiranja i nestajanja, to će svakako značiti da će pored PH boraca koji se svakodnevno bore za dah, celo čovečanstvo uskoro morati da se suoči sa nedostatkom kiseonika koji polako, usled zagađenosti, gubi primat na planeti.

Pratićemo naš tim i izveštavaćemo sa trke svakodnevno, Ove godine je i poslednja edicija trke. Tako će naš tim ući u istoriju, kao jedan od onih koji je imao tu čast da učestvuje na ovoj legendarnoj trci.