Kampanja ”PLAVE USNE” – SVETSKI DAN PLUĆNE HIPERTENZIJE 05.05. 2020

Kampanja ”PLAVE USNE” – SVETSKI DAN PLUĆNE HIPERTENZIJE 05.05. 2020

Svetski dan Plućne hipertenzije obeležava se svake godine 05.05. kada se u više od 80 zemlja sveta na različite načine i sprovođenjem različitih aktivnosti skreće pažnja na jednu retku, izuzetno tešku i smrtonosnu bolest.
Ove godine zbog specifične situacije u vezi sa COVID 19 virusom, i zbog neophodnosti očuvanja zdravlja, gde su osobe od Plućne hipertenzije jedna od najugroženijih grupa ljudi, kao i zbog preporuka Svetske zdravstvene organizacije da se kontakti izbegavaju i javni skupovi organizuju, 30 udruženja iz 26 različitih zemalja Evrope će tokom maja meseca sprovesti veliku zajedničku ON-LINE kampanju „ BLUE LIPS“ – Plave usne. Plave usne su jedan od simptoma koje osobe sa PH imaju, zbog nedovoljnog kiseonika u krvi, usne im budu plave.
Kampanja je osmišljena jednostavno, tako da svako od vas može uzeti učešće u njoj i na taj simboličan način, bar na kratko se poistovetite sa svim osobama sa PH i time im date snažnu podršku!
Dovoljno je da u aplikaciji Snapchat“ pronađete filter „ Glitter lips“ i od svih ponuđenih boja odaberete plavu boju i tako se slikate. Svoju sliku možete postaviti na svoj nalog i/ili nam je pošaljite na našu FB stranicu Plućna hipertenzija Srbija!
Molimo vas da ukoliko je postavljate na vaše stranice da koristite i sve ponuđene haš tagove # :
#plaveusne #bluelips #phaeurope #phserbia #plucnahipertenzija #goodPHnews #WorldPHDay #pulmonaryhypertension