PFIZEROV PANEL – Every day PATIENTS FIRST

PFIZEROV PANEL – Every day PATIENTS FIRST

PH Srbija je imala čast da 26.02.2018. godine učestvuje na panelu koje je organizovala farmaceutska kuće Pfizer u Hotelu Falkensteiner u Beogradu. Osnivač Udruženja Danijela Pešić, je iz svog ugla svim prisutnima ispričala svoju životnu priču, od trenutka kada joj je kao detetu dijagnostikovana PH, do raznih životnih okolnosti kroz koje je prolazia zbog PH, kreativnosti, borbi, usponima i padovima, kao i sve ono sa čime i kakvim problemima se osoba sa PAH u Srbiji susreće. To je bila retka prilika da se o ovoj teškoj i retkoj bolesti javno čuje. Da se čuje u kakvom su neravnopravnom položaju oboleli od PAH, koliko država nije zainteresovana da im pomogne, koliko su zaboravljeni…


Zahvaljujemo se organizatorima koji su nam pružili takvu mogućnost, svesni da niko u Sali nije ostao ravnodušan posle naše prezentacije. Nastavićemo još snažnije da se borimo za svakog PAH pacijenta u Srbiji dok ne dobiju adekvatnu terapiju, dok ne dobiju ravnopravan tretman kakav imaju i svi ostali građani Srbije.
Susret je moderirala gospođa Ivana Božvđović sa RTSa, a pored PH Srbije, kompaniji Pfizer su se obratili i Marija Kosanović (Ors), Prim. dr. Mirjana Lapčević (ORS), Vesna Bondžić (udruženje Milica), Davor Duboka (NORBS), Dejan Petrović (Hemophilia PA), Prof.dr. Otašević Evropa Donna Srbija.