VATERPOLO KLUB PARTIZAN I PLUĆNA HIPERTENZIJA I ČAST I PONOS – HVALA VAM DO NEBA

VATERPOLO KLUB PARTIZAN I PLUĆNA HIPERTENZIJA I ČAST I PONOS – HVALA VAM DO NEBA


Sedmostruki prvak Evrope, osvajač 54 državnih prvenstava i nacionalnih kupova, dva Super kupa Evrope, 1 x LEN i 1 x Kup kupova, stao je uz sve obolele osobe od plućne hipertenzije. Evropski giagnt je svojim imenom i svojim renomeom pružio snažnu podršku i otvorio nam svoja vrata kao pravim prijateljima. Imali smo tu privilegiju da budemo gosti i prisustvujemo utakmici Lige Šampiona između Partizana i Olimpijakosa.
Ne moramo posebno da napominjemo koliki ponos smo osetili, pre svega zbog načina i lakoće kojim su prihvatili da stanu rame uz rame sa nama. Veliki klub nam je odao poštovanje za našu borbu i napomenuo da nas neće nikada ostaviti same!


Zahvaljujemo se rukovodstvu i igračima Partizana na ovakvom velikom humanom gestu. Potrudili su se i trudiće se i ubuduće da se priča o plućnoj arterijskoj hipertenziji širi i dalje, na jedan lep i zdrav način i da konačno svi oboleli od PH budu ravnopravni članovi našeg društva.
Ovim gestom, Vaterpolo klub Partizan se pridružio globalnom projektu koji se sprovodi u još 89 zemalja sveta pod istim sloganom: „Ostani bez daha za Plućnu hipertenziju“.
Posebnu zahvalnost dugujemo našem počasnom prijatelju udruženja, bišem vaterpolisti, proslavljenom reprezentativcu i igraču Partizana – Goranu Rađenoviću.