PH SRBIJA U OKVIRU VELIKE HUMANITARNE AKCIJE PRIKUPILA SREDSTVA I DONIRALA OPREMU I KLINIČKOM CENTRU SRBIJA

PH SRBIJA U OKVIRU VELIKE HUMANITARNE AKCIJE PRIKUPILA SREDSTVA I DONIRALA OPREMU I KLINIČKOM CENTRU SRBIJA

U okviru velike humanitarne akcije koje je je sprovelo naše udruženje PH Srbija, putem SMS broja, veliki broj humanih ljudi se odazvalo našem apelu, kao i apelu preko 40 javnih ličnosti koje su učestvovale u tv spotovima. Veliku zahvalnost dugujemo pre svega, našim prijateljima, Sport klubu koji nam je nesebično pomogao i stavio nam sve svoje resurse na raspolaganje.

fotografija iz arhive

Akcija je imala za cilj da pokuša da prikupi sredstva i kupi neophodnu opremu za dve zdravstvene ustanove KC Srbije i IPB Vojvodine u Kamenici, centre gde se inače najveći broj obolelih od PH i leče. Prikupili smo 167.400 dinara i kupili opremu koja je trenutno najpotrebnija i najadekvatnija za ovaj iznos.
Na ovaj način smo velikog srca i kroz ogroman trud kao i veliku zavalnost svima koji su nam pomogli da ovo realizujemo, donirali sasvim sigurno mali deo onoga što je neophodno i potrebno od opreme, pre svega u uspostavljanju što ranije i brže dijagnoze kao i u lečenju i svim onim neophodnim stvarima kako bi se i osobe oblele od PH mogle lečiti i imati tretman kao i svi ostali.
Verujemo da smo ovim činom bar malo skrenuli pažnju javnosti na postojanje jedne retke i teške bolesti i da će nadležni prepoznati hitnost i važnost da se ovim mladim ljudima koji boluju od PH, pruži adekvatna pomoć, da im se omogući da koriste adekvatne terapije, a ne kao i do sada da okreću glavu u stranu i ostavljaju PH pacijente i njihove porodice da se bore sami, kao da i nisu deo ovog durštva.
Još jednom, od srca hvala svima u ime celokupne PH zajednice, što su učestvovali u Humanitarnoj akciji putem SMS broja.

PH SRBIJA