I DELTA CITY UZ PLUĆNU HIPERTENZIJU

I DELTA CITY UZ PLUĆNU HIPERTENZIJU

Udruženje pacijenata PH Srbija je nastavilo sa sprovođenjem akcija koje imaju za cilj da podignu svest u javnosti o PH i da ukažu na značaj uspostavljanja što ranije dijagnoze. Posle utakmice Vojvodina – Partizan, na kojoj su igrači izašli pred početak meča u našim majcama, i posle nestvarnog podviga našeg tima Inspired by HOPE na ultramaratonskoj trci u Namibiji, gde su naši ultramaratonci Jovica Spajić i Marina Lazić, pretrčali neverovatnih 250 kilometara u čast svih osoba obolelih od PH i dali nemerljiv doprinos za PH zajednicu a nama snagu i motiv da nastavimo dalje još više i snažnije da se borimo za sve PH borce u Srbiji, kako bi konačno dobili adekvatnu terapju i vratili im dostojanstvo i položaj koji zaslužuju u društvu.

Naš trud, angažovanost i predanost ovome što radimo, prepoznalo je i rukovodstvo DELTA CITY-a, našeg najvećeg i sasvim sigurno najlepšeg Šoping mola u Srbiji i Balkanu. Prepoznali su potrebe celokupne PH zajednice i odlučili da nam ustupe ono najbolje što mogu da ponude – Centralnu kupolu, tj centralni hol, gde su nam obezbedili ogroman prostor u kome smo postavili našu instalaciju, tj postavku. Obezbedili su nam prostor dovoljno veliki da na najslikovitiji mogući način i bez ikakvog uslovljavanja ukažemo na značaj Svetskog dana Plućne hipertenzije, čime su se uključili i učestvuju u globalnom projektu podizanja svesti u javnost o PH sa još ukupno 89 zemalja sveta na svim kontinentima, pod istim sloganom: ’’Ostani bez daha za Plućnu hipertenziju’’. Postavili smo i 18 činjenica koje na najslikovitiji mogući način ukazuju na PH ali i na PAH (plućnu arterijsku hipertenziju, najteži oblik PH), činjenice u našoj zemlji koje su više nego poražavajuće za sve obolele od PH.
Hvala divnim ljudima u DELTA CITY-ju, koji su na ovaj način pokazali koliko su veliki jer podržavaju retku bolest kakva je plućna hipertenzija.
Pozivamo Vas sve da dođete u Delta City, od 10.05 – 31.05 i pogledate impresivnu postavku i upoznate se sa osnovnim činjenicama o Plućnoj arterijskoj hipertenziji (PAH)
PH Srbija