NAJLEPŠI OSMEH ZA PH

NAJLEPŠI OSMEH ZA PH


I ove godine, drugi put po redu, Predškolska ustanova Savski Venac je zajedno sa našim udruženjem obeležila Svetski dan plućne hipertenzije, u okviru manifestacije „SPORTSKI DAN- Festival zdravlja“, i na ovaj sigurno najlepši mogući način skrenula pažnju na postojanje jedne retke i teške bolesti kao što je plućna hipertenzija. Preko 200 mališana predškolskog uzrasta uz fenomenalne sportske animatore,ako se tako mogu nazvati „SUPER ljudi“ iz SARSA, koji su na odlično osmišljenim polgionima deci priredili nezaboravno iskustvo. Radost dece I njihovi iskreni osmesi su nam napunili baterije, njihova igra, posvećenost zadacima koje su besprekorno izvršavali, pod budnim očima svojih vaspitača, ali pre svega neverovatno uigranog SARS tima dali su nam nadu i inspiraciju, i potvrdu, da sve ovo što radimo za PH zajednicu, ima smisla. Dali su i smisao,dali su nam snagu, dali su nam nadu.
Malo je reći HVALA ljudima koji vode PU Savski venac, malo je reći HVALA vaspitačima na podršci koju su nam dali, malo je reći HVALA fenomenalnom timu SARS. Svi vi ste nas učinili ponosnim, učinili da se osećamo dostojanstveno, učinili da se osećamo srećno, učinili da se osećamo kao ravnopravni članovi ovoga društva.

Posebnu zahvalnost dugujemo deci iz 6 vrtića sa Opšine Savski venac, a najviše su nas obradovala deca sa posebnim potrebama iz vrtića Venčić i njihovim vaspitačima, koji su ovoj manifestaciji dali i onaj pravi istinski topli pečat.
Zahvaljujemo se i ljudima iz Opštine Savski Venac koji su prisustvovali ovoj izuzetno značajnoj, sada već tradicionalnoj manifestaciji u Hajd parku na Topčideru. Ukazali su nam posebnu čast svojim dolaskom, i izrazili zabrinutost i brigu za sve obolele od PH i ponudili nam pomoć. Iskreno se nadamo se da će i ubuduće prepoznati naše angažovanje i našu energiju i da ćemo realizovati neke nove projekte u saradnji sa njima.
Takođe se zahvaljujemo predstavniku NORBS-a Davoru Duboki na želji da svojim dolaskom uveliča naš dečiji dan te da nas kao i uvek ispoštuje, i da na značaju svim retkim bolestima među kojima je i PH.
Nama ostaje za pamćenje, najlepši osmeh od najdivnijih bića na ovoj našoj planeti – osmeh kao inspiracija, osmeh za nadu!
Hvala mališanima

PH Srbija