EVROPSKI DAN SRČANE SLABOSTI 2017.

EVROPSKI DAN SRČANE SLABOSTI 2017.


U četvrtak 18. maja 2017. godine, u Beogradu su obeleženi Evropski dani srčane slabosti . Na ovoj izuzetno značajnoj manifestaciji prisustvovao je veliki broj naših cenjenih kardologa i medicinskog osoblja. PH Srbija je imala tu čast, da kao zvanica uveliča ovaj dan i skromno doprinese njegovom značaju.

Inače, kako bismo vas što bolje upoznali sa USSS, prenosimo informaciju sa njihovog sajta: Udruženje za srčanu slabost Srbije (USSS) je osnovano 2011. godine. Aktivnosti Udruženja od 2012. godine su: organizacija Evropskih dana srčane slabosti u Srbiji, Internacionalnih Kongresa Cardios, Samita Nacionalnih udruženja za srčanu slabost, Nacionalnog registra za srčanu slabost, Nacionalnog registra za peripartalnu kardiomiopatiju, Nacionalnog registra za plućnu hipertenziju i nacionalnog Udruženja mladih kardiologa koji se bave srčanom slabošću.
Udruženje za srčanu slabost Srbije ističe značaj prevencije ove bolesti i rane primene lekova. Prava terapija produžava život bolesnika i odlaže nastanak komplikacija. Lečenje srčane slabosti je dugotrajno i skupo. Novi lekovi, poboljšana organizacija zbrinjavanja bolesnika, nove interventne metode i hirurške intervencije poboljšavaju prognozu ovih bolesnika.
Hvala USSS-u na saradnji i prijateljstvu.