PH SRBIJA NA EDUKACIJI ZA PREDSTAVNIKE UDRUŽENJA ZA RETKE BOLESTI

PH SRBIJA NA EDUKACIJI ZA PREDSTAVNIKE UDRUŽENJA ZA RETKE BOLESTI

PH Srbija je imala veliku čast da učestvuje na drugoj po redu Edukaciji za predstavnike udruženja za retke bolesti sa prostora bivše Jugoslavije. Imali smo prilike posle Splita, gde se održala prva edukacija po redu, da prisustvujemo a sve u organizaciji NORBS-a, ovom jako korisnom događaju, koji se dešavao u Hotelu Premier Aqua u Vrdniku.
Ono što nas je posebno obradovalo, je program koji je veoma vešto osmišljen. Odlično koncipiran sa vrhunskim predavačima koji su na izuzetno atraktivan i zanimljiv način prenosili svoja znanja. Teme kao što su javni nastupi u medijima, obraćanje novinama, pisanje mailova i načini komuniciranja sa medijima, pravljenje timova i suočavanje sa svim problemima koji se javljaju među ljudima, ali i pronalaženju rešenja za većinu situacija, kao u fundraising, su teme koji su ujedno i najveći izazovi sa kojima se svako udruženje suočava.
U vrhunskoj atmosfere u kojoj su predstavnici udruženja iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Srbije pravili i uživali gotovo tri dana, stekla su se nova i učvrstila stara prijateljstva. Sam značaj ovakvih edukacija, je upravo u Vrdniku pokazao sve ono što i treba da se desi u najpozitivnijem smislu. Svako od učesnika je pokazao veliku volju i energiju da učestvuje u svakoj od odlično osmišljenih radionica, pa tako i oni koji su bili možda i najpovučeniji prvog dana, su tokom edukacija napravili i najveće korake.
Zahvaljujemo se NORBS -u na ogromnom trudu, na vrhunskoj organizaciji, na odlično osmišljenom programu. Pokazali su izuzeto razumevanje, pokazali veliko znanje, izuzetnu stručnost i iskustvo u održavanju ovakvih seminara.
Veliko nam je zadovoljstvo što smo članice ovakve organizacije i ponosni što smo imali prilike da „ugostimo“ i budemo pravi „domaćini“ našim dragim gostima iz zemalja bivše Jugoslavije.
Sva iskustva koja smo tamo nesebično delili jedni sa drugima su neprocenjiva za svakoga od učesnika. Veliko hvala svakome ponaosob što su učinili da nam ova edukacija bude jedna od najboljih na kojima smo imali prilike da učestvujemo.
I PH Srbija je dala svoj doprinos, svako u svom segmentu 🙂