PLUĆNA HIPERTENZIJA u ordinaciji izabranog lekara – KBC Zemun

PLUĆNA HIPERTENZIJA u ordinaciji izabranog lekara – KBC Zemun

Da se puno toga promenilo, promenilo se. Iako doktori stalno ističu vrednost našeg udruženja i pripisuju kako oni kažu veliki (a mi mali) napredak u oblasti Plućne hipertenzije, mi upravo mislimo i javno govorimo drugačije. Struka je ta koja se hrabro uhvatila u koštac sa jednom teškom bolesti kakva je PH.

Sada već kontinuirana predavanja, nakon Kongresa koji smo mi kao udruženje a zatim i doktori organizovali u Beogradu, i nakon velikog Regionalnog samita u Novom Sadu, organizovano je još jedno sjajno predavanje o PH.

Ovoga puta, predavanja je organizovao KBC Zemun.

Kliničko bolnički centar „Zemun-Beograd“ je najstarija bolnica u Srbiji. Za više od dva veka postojanja, bila je i još uvek je pionir u primeni brojnih naprednih medicinskih dostignuća i znanja u regionu. Pa su shodno tome po prvi put hrabro organizovali predavanje na temu PH, na kojoj je prisustvovalo više od 200 lekara kako iz Beograda, tako i iz cele Srbije. Na naše veliko iznenađenje, odziv je bio ogroman, a amfiteatar u KBC Zemunu je bio mali da primi sve one koje je tema PH zainteresovala.

Na temu PLUĆNA HIPERTENZIJA u ordinaciji izabranog lekara , u sjajnoj organizaciji i sa vrhunski preciziranim temama, sa odličnima predavačima poput dr. Ivana Stankovića iz KBC Zemuna, koji je stajao iza organizacije i moderirao predavanja na veoma zanimljiv i interesantan način, na inače ovu jako tešku temu, trudeći je da je približi svima vrlo neposredno ali izuzetno profesionalno. Na predavanju su govorili i doc. dr Verica Mladenović sa VMA, doc. dr Danijela Trifunović sa KC Srbije, prof. dr Aleksandar Nešković sa KBC Zemun, prof. dr Biljana Putniković sa KBC Zemun, kao i predsednica Udruženja obolelih od Plućne hipertenzije Danijela Pešić, koja je govorila iz ugla obolelog od PH.

Srećni smo što smo okruženi ljudima koji imaju razumevanja, ne samo za obolele, nego i za njihove porodice.

Srećni što imamo ovakvu porodicu.

PH Srbija