SVETSKI DAN PLUĆNE HIPERTENZIJE – PAH PORODICA

SVETSKI DAN PLUĆNE HIPERTENZIJE – PAH PORODICA

Udruženje Plućna hipertenzija Srbija, i ove godine je obeležilo sa svojim članovima Svetski dan PH. U zaista divnom ambijentu VARADERO BARA , na Adi Ciganliji, gde su nas domaćini ne samo ugostili, već su sve učinili da se i mi tamo osetimo domaćim, okupilo se više od 60 članova našeg društva.
Pored osoba sa PAH, koje su došle u zaista velikom broju, (svakome od njih se iskreno zahvaljujemo na trudu koji su uložili da bi došli), gotovo iz svih krajeva Srbije, kako bi se susreli sa svojim saborcima i doktorima. Imali su priliku da budu u društvu onih koji su tu došli upravo zbog njih, naši, odnosno njihovi trkači i piloti Inspirisani nadom. Hvala svakome u ime udruženja PH Srbija što su strpljivo sedeli i slušali sve ono što smo govorili. Zaista smo se trudili da u tom vremenu, i u datim okolnostima, spomenemo i činjenicu, da PH Srbija nisu samo Danijela i Mirko, već da tu ima dosta pojedinaca i kompanija koje su stale rame uz rame sa nama. Na simboličan način smo želeli svakome od njih da se zahvalimo za trud i strpljenje koje su uložli u nas u poslednje tri godine. Bilo je i dosta emotivnih trenutaka, emotivnih i iskrenih…


Da upravo je to i naša najveća snaga, da budemo tu i da svako od nas da maksimalno ono što može. Samo tako kao porodica možemo dalje. Ogromno poštovanje i energiju koje osećaju i sportisti ali i članovi našeg udruženja, jedni prema drugim, je izvan svakog okvira. I mi, koji smo oranizovali sve ovo, smo u pojednim trenucima ostali zbunjeni, ostali bez reči, ne znajući kako da reagujemo i koji bi naredni korak trebao da bude. Znamo da nismo uspeli svakome da se zahvalimo na način na koji smo želeli, ali to je jednostavno bio trenutak, trenutak u kojem i nas obuzmu emocije, trenutak zbog koga sve ovo i radimo…U svakom slučaju, mi smo presrećni odazivom i atmosferom koja je vladala tih 4 -5 sati koje smo zajedno proveli. Nadamo se da će se stvoriti uslovi da ovakva druženja postanu još češća.
Za nas je vredeo svaki trenutak tamo, za nas su vredele sve reči podrške koje smo dobili. Postali smo prava porodica, porodica koja je sve brojnija, sve jača i sve vidljivija.
PH Srbija